top of page

Bianka a Miška ma oslovili, či sa nepridám k projektu @myslimekoisticky , neváhala som ani sekundu. V tom čase bol projekt ešte v "plienkach" mali sme názov a skupinu na Instagrame.

Dostali sme domáce úlohy, spísať témy na ekológiu a bezobalový životný štýl a tak sme písali a vymýšľali, posielali, prerábali, hodnotili. Nakoniec z toho vznikol slušný harmonogram na 40 dní.

Ak tak nad tým teraz spätne uvažujem,

čaká nás celkom slušná 40 dňová púť.

ČO SME spolu VYTVORILI

1. účet, na ktorom budú všetky tipy a rady z ktorých sa môžte inšpirovať

2. budeme tvoriť teoretické ale aj praktické rady

3. výzvu si "zahráme" s vami všetky 3 ( žiaden strach, nebudete v tom sami )

4. na koniec výzvy sa môžte tešiť , plánujeme odmeňovať

PRVÝ DEŇ

UPRATAŤ SI OKOLO SEBA

Začneme zľahka. Poobzerajte sa okolo seba. Ak ste chronický pedant, dnešný deň jednoducho preskočte. Ale väčšina z nás má svoje slabé miesta. Šuflík na ponožky, špajza, chladnička, krabica od topánok na skrini, kam tlačíme papiere už od roku 2010. No poďme poďme, upracme si okolo seba, aby sme mohli začať tvoriť.

Myslieť ekoisticky nie je len výzva na 40 dní. Je to krátky návod k začiatku vašej ekologickejšej ceste. Nezáleží na tom, či si z výzvy odnesiete jednu alebo 40 rád, dôležité je, aby ste ju začali aktívne praktizovať v bežnom živote.

Svet stojí na maličkostiach, tak neprekrúcajte očami, ak niekto používa bavlnené tampóny na odličovanie a vy sa mu snažíte vyhovoriť, že pár tampónov nezachráni svet.

Ale čo ak ich začnú používať stovky žien ?

Ušetríte tak tisícky vyhodených tampónov na odličovanie ročne.

A nezabúdajte na fakt, že sme len pri odličovaní.

Pevne verím, že sa zapojíte do našej zelenej výzvy a spoločne to odpadkom poriadne natrieme !


12 views0 comments
bottom of page